“Mivel magam is húsz éve foglalkozom önismereti módszerekkel, nagy érdeklődéssel vállalkoztam coachingra Ildikóval, mert eddig csak hallomásból ismertem ezt a technikát. Nagyon kellemesen meglepődtem, hogy ez nem az a száraz vállalati módszer, amit eddig hittem róla. Igazán élveztem az eszközök sokaságát, különösen megérintettek a művészi feladatok, amire érzem, hogy szükségem lenne, de egyedül nehéz nekifogni.
Ugyanakkor a gyakorlati dolgok – mint a heti terv részletezése rajzolással – is nagyon hasznosak voltak számomra. A legnagyobb döbbenetet viszont az jelentette, hogy tudatosan inkább egy “gyakorlati” problémát választottam, mint egy nehezebb lelkit és mégis a coaching végére olyan mély rétegeket is érintett, amire egyáltalán nem számítottam. Ezáltal rengeteget adott önismeretben. önismereti tanfolyam, önbizalom növelő tréning, életmód tanácsadás, konfliktuskezelés
Megtapasztalhattam, hogy az alap problémáim mennyire meghatározzák a mindennapjaim apró dolgait is, nemcsak a nagyobb döntéseket, és mennyire fontos ezt tudatosítani a hétköznapok egyszerűnek tűnő helyzeteiben. Ezen a téren egyébként is nagyobb esélyt látok a negatív programokból való kilépésre, mintha rögtön nagyban kellene gyakorolni. Az ülések alatt végig biztonságban, elfogadottnak éreztem magamat, így nem volt nehéz megnyílni, ha pedig megakadtam, Ildikó találó, nyitott kérdésekkel lendített tovább. Tanárként az is nagyon jól esett, hogy most nem nekem kellett készülni, hanem az “órán” én kaptam valami többletet. Nagyon hálás vagyok Ildikónak a segítségért, sok minden összeállt a fejemben és a lelkemben, beindult egy folyamat, és mint minden más módszernél a többi már csak rajtam múlik….”

Tóth Jolán
nyelvtanár

 “Annak ellenére, hogy volt némi fogalmam a coachingról, izgatottan vártam az első foglalkozást Ildikóval, mert elképzelni sem tudtam, hogy mi is vár rám. Nos, mindenkit megnyugtathatok, mert a különböző játékos, szórakoztató módszerek segítségével minden alkalom után feltöltődtem energiával, és közelebb jutottam céljaim eléréséhez. Fontos tudni, hogy a coach nem mondja meg, hogy mit kell tennünk, nem ad kész válaszokat, hanem az ő segítségével nekünk magunknak kell megtalálni azokat. Ha tudjuk, hogy mik a vágyaink, céljaink, és erre mi magunk jövünk rá, az már szerintem kész siker! Jó rádöbbenni dolgokra, de még ennél is jobb alkalmazni tudni azokat a mindennapjainkban! Nekem ebben segített a coaching.”

Dr Szántó Adrienn
ügyvéd

“Közel 20 éve nem beszéltem németül. Ildikóval való első órám után a férjem nagy megdöbbenésére addig nem tudtam elaludni, míg naponta nem tanultam legalább egy kicsit a német nyelvet. Elrepül vele 1-1 nyelvóra, kifejezetten hiányzik, ha elmarad. A coaching-alapú tanítási módszerét másoknak is őszintén ajánlom, mind hallgatóként, mind tanárként!”Dr.Kollárné Déri Kriszti
tréner, coach és mediátor tanár

 “Ildikó akkor segített, amikor a legnagyobb szükségem volt rá, mikor nap mint nap az önsajnálat és a kilátástalanság könnyeivel küszködtem. Ekkor mondta, hogy próbáljuk meg a coachingot. Őszinte és intelligens személyiségével megnyitotta azt a kaput bennem, amit egy idegen ember előtt mindig zárva tartok. Nem tanácsokat osztogatott, nem bölcselkedett, nem mondta meg a tutit, hanem ezzel a nagyon szimpatikus módszerrel szelíden támogatott, hogy visszataláljak az igazi valómhoz. Eszközöket adott a kezembe, hogy ezt bármikor, újra és újra meg tudjam tenni, ha szükséges.”

Szabó Judit
titkárságvezető

Share Button

Facebook