Life coaching

A coaching létjogosultságát az üzleti világ termelte ki, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a korábban megszokott pénzügyi-gazdasági módszerek már nem elegendőek a sikeres vállalatvezetéshez, hanem sok esetben többet nyom a latba a vezetői stílusváltás , az egy munkahelyen dolgozók jó közérzete, a munkahelyi konfliktusok professzionális kezelése.A magánéleti diszharmónia coachingja legalább ennyire hatékony, csak nem profitban mérjük az eredményt, hanem magabiztos önértékelésben, szeretetteljes együttélésben, kiegyensúlyozott lelki világban, jó konfliktus-managementben, és még sok egyéb fontos tényezőben. A coaching során inspiratív technikákkal elérhető, hogy rövid idő alatt ráébredjünk arra, berögzült gondolati sémáinkon mit kell változtatni ahhoz, hogy a jövőben sikeresebbek és boldogabbak legyünk. A coach nem tanácsot oszt, hanem tükröt tart önkorlátozó hiedelmeink elé és segítségével megtaláljuk a kérdéseinkre adott legkézenfekvőbb és egyéniségünkhöz legközelebb álló válaszokat. A megtanult új eszközökkel hamarosan nyertesként kerülhetünk ki hétköznapi konfliktusokból, illetve nehéznek tűnő válságokból.

A coaching menete:

Az ügyfél határozza meg, meddig és milyen mélyrehatóan akar személyes fejlődésével foglalkozni. A módszer rugalmas, az igényekhez igazodó. A kibontakozás folyamatában a coacheenak is aktívan részt kell vennie és legalább 1-3 hónapot szánnia arra, hogy az önfelfedezés útját bejárja.

Mi a coaching?

Talán legkifejezőbb a nyersfordításból eredő „edzés” kifejezés. A coach, az “edző”, a sporthoz hasonlóan segít a legtöbbet kihozni ügyfeléből és megtanítja azokra a technikákra, melyekkel elérheti kitűzött céljait, illetve továbblendítheti, ha elakadt életének bizonyos területén.

Ha ezek alapján úgy gondolja, Önnek is szüksége van egy ilyesfajta „edzőre”, vegye fel velem a kapcsolatot!

meszarosildikocoach.hu

 

Mészáros Ildikó
A Magyar Coachszövetség és az IAC-International Association of Coaching tagja
Telefon: +36 20 9350 304

Share Button

Facebook